Articles

Newsletter October 2014 Catalan version

 

 
mail
logo banner  
LANDLIFENEWS n° 8 OCTOBER 2014  
                                                         dosage Arial, thumb sans-serif;">
5 - 8 November 2014
     European Land Stewardship Congress
 


I Congrés Europeu de Custòdia del Territori

 
   
El I Congrés Europeu de Custòdia del Territori “Land: Quality of Life” que tindrà lloc del 5 al 8 de novembre d’enguany al CosmoCaixa a Barcelona és molt a prop. Registra’t ara! Tallers, taules rodones, activitats tècniques i socials, exposició de fotos, pòsters i vídeos, presentacions orals i visites de camp són només algunes de les activitats que trobaràs durant el Congrés LandLife. Pots trobar el programa detallat aquí.  Fes-hi una ullada!


order xanax online uk
http://www.landstewardship.eu/female-viagra-in-usa-online/
tramadol 50mg side effects
 
 
 

La Declaració de Barcelona: clau per al futur de la custòdia del territori a Europat

 
   
Per primera vegada a Europa un gran nombre d’organitzacions públiques i privades i persones d’arreu del món es reuniran a Barcelona per parlar sobre la custòdia del territori al I Congrés Europeu de Custòdia del Territori. Els participants debatran, proposaran idees i intercanviaran experiències i coneixements amb l’objectiu de suggerir nous horitzons i propostes per al futur de la custòdia del territori a Europa.  La "Declaració de Barcelona sobre custòdia del territori" es debatrà i presentarà durant el Congrés.  El 2009 la "Declaració de Milà" va facilitar les condicions per a la creació d’un consorci europeu promotor de la custòdia del territori com a un instrument innovador que fa de les persones propietàries els protagonistes de les accions de conservació del paisatge i de la millora de la biodiversitat. El 2014, la "Declaració de Barcelona" conclourà el  projecto LandLife  i establirà les bases per al desenvolupament futur de la custòdia del territori a Europa. La cooperació entre associacions, institucions públiques i privades, agricultors, propietaris de terres i  els ciutadans mitjançant l’ús de la custòdia del territori contribuirà a canviar el curs de la gestió de l’ús del sòl i garantirà la protecció dels hàbitats, la biodiversitat, els recursos naturals així com la integritat i la bellesa dels paisatges europeus. Aquest moviment europeu per a la custòdia del territori té com a objectiu promoure la custòdia del territori a les polítiques regionals, nacionals i europees així com definir una estratègia europea per a la gestió pública i privada de la terra.
 
50mg tramadol

 
 
 

Gaudeix de les activitats paralleles del Congrés!

 
   
A més dels tallers i de les sessions plenàries, el Congrés Europeu de Custòdia del Territori, ofereix als congressistes la oportunitat de participar a diverses activitats paral·leles. Hi haurà un espai destinat a la mostra de pellícules, documentals i vídeos promocionals relacionats amb el medi ambient, la conservació de la natura i la custòdia del territori. Si vols veure productes procedents d’espais amb acords de custòdia visita el “mercat de la custòdia del territori” on aprendràs com la custòdia recolza els productes locals i promou bones pràctiques per a la gestió de la terra. Si el teu principal objectiu és fer nous contactes amb gent interessada en la custòdia del territori i fer networking, el Congrés ofereix l’espai “Stoa de la custòdia del territori” per a intercanviar idees i coneixement, presentar projectes i noves iniciatives així com facilitar i promoure la creació de xarxes i nous contactes entre les organitzacions i persones que hi participen en el Congrés. Juguem a la Custòdia! “La custòdia entra en joc” és un joc de rol que pretén conscienciar sobre la custòdia i el rol decisiu que juguen els agents del territori en la conservació de la natura i la gestió responsable dels recursos naturals.  Vols saber quines són les millors experiències de custòdia del territori a Europa? El congrés comptarà amb una exposició permanent de pòsters amb l’objectiu que els participants intercanviïn coneixements i experiències i expliquin de forma atractiva els objectius, fites i resultats dels seus projectes. D’altra banda, l’exposició permanent “Connect with nature” mostrarà les 30 millors fotografies de la campanya organitzada en el marc de la Primera Setmana Europea de la Custòdia del Territori, i que foren seleccionades per un jurat entre les més de 250 fotografies rebudes durant el concurs.  I si això no fos suficient, el Congrés tindrà una sessió anomenada  “Meet and Tell” on els participants podran conèixer representants d’institucions públiques, organismes i experts per a intercanviar informació relacionada amb polítiques rellevants per a la custòdia del territori, les oportunitats de finançament i les lliçons apreses de la pràctica. 
 
readmore

 
 

Descobreix els espais en custòdia

 
   
El darrer dia del Congrés, 8 de novembre 2014, estarà dedicat a la visita d’espais en custòdia. Durant la primera visita, els participants seran guiats a través de les zones humides i els boscos de la Selva per veure exemples de gestió sostenible per a la conservació de la biodiversitat. Els congressistes visitaran diferents àrees gestionades per la Fundació Emys que inclou un dels primers acords de custòdia signats a Catalunya el 1987 i que té com a objectiu protegir l’hàbitat de la tortuga europea (Emys orbicularis). Durant la segona visita, els participants descobriran la custòdia agrària com a un mitjà per a promoure la conservació del paisatge a través de l’agricultura sostenible. Es visitarà Can Torres, una vinya de  75 hectàrees situada a l’àrea de l’ Albera que produeix vi orgànic.  Can Torres està situat a una zona d’alt valor natural que inclou les basses temporals de Gutina que formen part de la Xarxa Natura 2000, així com d’alt valor cultural per les restes megalítiques que s’hi poden trobar.
Can Torres té un acord de custòdia del territori amb  IAEDEN (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura) que té com a objectiu assegurar la conservació de la terra amb la implementació de pràctiques agrícoles innovadores.

readmoreLand: Quality of Life– Un congrés sostenible!

 
   
El primer Congrés Europeu de Custòdia del Territori “Land: Quality of life” es presenta com a un esdeveniment verd que té com a objectiu reduir la seva petjada ecològica. Aquest objectiu s’aconseguirà a través de la implementació de mesures tant per reduir com per compensar el seu impacte ambiental.

Les mesures ambientals preses en el Congrés inclouen: 
Seleccionar un centre de congressos como CosmoCaixa que compta amb un sistema de gestió ambiental (SGA) basat en ISO 14001 i el Reglament Europeu EMAS.
•    Implementació de metodologies de treball i directrius per als organitzadors i assistents que ajudaran a reduir al mínim tant el consum de paper i energia com la generació de residus.
•    Ofertar i fomentar l’ús d’allotjaments, transports i activitats d’oci més sostenibles. 

A més, es compensaran aquells impactes que resultin inevitables mitjançant:
•    La plantació d’arbres, abans i després del Congrés, en zones amb acords de custòdia.
•    El finançament de projectes per a la conservació de boscos madurs sota acords de custòdia.

readmore


 
 
 


--- Curs online de Custòdia del Territori - 2 ª edició. Registra’t ara!  

 
 
     
--
- subscriptionfacebooktwitter  
--
  You received this message because your email address is on our mailing list.

Best LIFE Information project

best life

The LANDLIFE project (LIFE10 INF/ES/540) will be awarded one of the 5 best LIFE Information projects 2015.

LIFE

LIVE

LandLife (LIFE10 INF/ES/540) has been made possible by the European Commission’s LIFE programme. For more information, please visit http://ec.europa.eu/environment/life/